Autor: José Fernando Mota Muñoz

Sóc llicenciat en història per la Universitat Autònoma de Barcelona, i diplomat en Biblioteconomia i Documentació per la Universitat de Barcelona amb premi extraordinari. He estat Premi Gausac d’història local de Sant Cugat del Vallès. He treballat com a bibliotecari i arxiver en diferents centres documentals.

Com investigador estic associat al Centre d’Estudis sobre Dictadures i Democràcies de la Universitat Autònoma de Barcelona. Les meves recerques històriques s’han centrat en la Segona República, la Guerra Civil i el Franquisme.

Sóc autor de La República, la guerra i el primer franquisme a Sant Cugat del Vallès, 1931-1941 (2001); Mis manos, mi capital: els treballadors de la construcció, les CCOO i l’organització de la protesta a la Gran Barcelona, 1964-1978 (2010) i ¡Viva Cataluña española!: historia de la extrema derecha en la Barcelona republicana, 1931-1936 (2020).

També sóc coautor d’Història gràfica de la Tenería Moderna Franco-Española (1999); Topcat 1963-1977: l’antifranquisme català davant el Tribunal de Orden Público (2010); Cuellos blancos, de empleados a trabajadores: el movimiento sindical de banca y ahorro en Barcelona, 1957-1980 (2013) i La muerte del espía con bragas: falangistas, policías, militares y agentes secretos en la Barcelona de posguerra (2013).

A més he publicat articles sobre qüestions arxivístiques, d’història local de Sant Cugat del Vallès, del moviment obrer sota el Franquisme i sobre l’extrema dreta en els anys trenta a les revistes Lligall, GausacHistoria, trabajo y sociedad i Historia y política.

Teniu un llistat complet, i accés en línia a alguns dels treballs, a l’apartat d’aquest blog: Publicacions.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s